7 Nisan 2010 Çarşamba

DIZMANA


















Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 paket yaşmaya
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İçi için
1 kase ezilmiş beyaz peynir
üzeri için
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşakça bir hamur yoğurun. Ilık bir ortamda 1 saat dinlendirin. Hamurdan elinizi yağa batırıp cevizden daha küçük parçalar koparın. Elinizle hafifçe açın. İçlerine peynir yerleştirip kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.














Hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Üzeri için tüm malzemeyi karıştırıp dızmanaların üzerine dökün.















Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder