8 Nisan 2010 Perşembe

DOĞUMGÜNÜM

gün 031
Dün yani cumartesi günü doğumgünümdü. Benim için sıradan bir gündü ama sevdiklerim sayesinde çok özel bir güne dönüştü. Ayda bir gün yaptığımız aile kahvaltımız doğumgünüme denk gelince, harika pek çok hediye ile birlikte Zahide Ablam tarafından yapılan fotoğraftaki pasta bana tam bir sürpriz oldu. Kahvaltı masamız ve tarifler ile ilgili detayları Berrin'in sayfasında görebilirsiniz. Ben çilek soslu pastanın tarifini burada vereceğim.Çok ama çok hafif, aynı zamanda çok lezzetli ve pratik bir tarif. Tek püf noktası bir gece buzdolabında bekletilmesi.
Malzemeler;
*1 adet hazır sade pastaban ( normalde tek katı kullanılıyor. Ancak fotoğraftakinde iki kat kullanılmış.Siz tek kat kullanabilirsiniz )
*1 paket sade krem şanti.
*1 su bardağı soğuk süt.( Krem şantiyi hazırlamak için )
*1 su bardağı kadar süzme yoğurt.( yoğurdunuzun ekşi olmamasına dikkat edin )
*1 paket çilekli jöle ( üstünde yazdığı şekilde hazırlanacak)
*250 gr kadar çilek ( Blendırdan geçirilecek ve sos olarak kullanılacak)
*Yarım su bardağı toz şeker. ( Çileğe karıştıralarak blendırlanacak )
*Hindistan cevizi ( Arzuya göre süsleme amaçlı kullanılabilir)
Hazırlanışı;
1.Krem şantiyi ve jöleyi hazırlayın. Yoğurtla beraber tüm malzemeyi güzelce birbirine karıştırın. En ufak boyda yuvarlak bir borcamı ıslatın ve suyunu süzdürün. Tüm krema malzemesini borcama düzgünce yayın.
2.Tek kat kullanacaksanız hazır pastabanı krema malzemesinin üstüne yerleştirin ve boşluk kalmaması için hafifçe elinizle bastırın.
3.Streç folyo ile kapattığınız borcamı buzdolabına kaldırın ve bir gece dinlenmesi için dolapta bırakın.
4.Servisten hemen önce dolaptan çıkardığınız pastanızı servis tabağına dikkatlice çevirin.
5.Blendırdan geçirdiğiniz çilek püresini pastanın üstüne dökerek yayın ve hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun.
NOT;Eğer iki kat pastaban kullanmak isterseniz. Krema malzemesini ikiye ayırın. Bir kat
krema, bir kat pastaban olmak üzere aynı işlemi iki kere tekrar edin.
gün 048


Bu güzel pastayı ve Berrin'in yaptığı muhteşem Browni'yi mideye indirdikten sonra, akşam üstü evime geldim. Yaklaşık bir saat sonra Sevgili Işıl elinde kocaman bir koli ile gelmez mi?
Sevgili arkadaşlarım Ayşem, Berna, Esra, Hilal ve Işıl, 41 adet farklı hediyeyi inanılmaz güzel bir şekilde paket yaparak, bana doğumgünü sürprizi hazırlamışlar ve Işıl "İyi ki doğdun Ufuk" şarkısı eşliğinde hepsi adına doğumgünümü kutlamaya gelmiş...
Nasıl duygulandığımı, nasıl mutlu olduğumu bilmem anlatmama gerek var mı? 41 adet hediye paketini tek tek açarken yaşadığım heyecan ve mutluluğa ailemde ortak oldu. Sevgili arkadaşlarım ( bu arada yaşım da ortaya çıktı ama :)) )insanların ileri yaşlarda sıkı dostluklar ve arkadaşlıklar kuramayacağına dair ön yargım ve düşüncem sizleri tanımamla beraber yok oldu.İyi ki varsınız ve  İyi ki sizleri tanımışım.Hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum.
gün 053
Hediyelerin üstünde yer alan ve bu çok anlamlı mesajı taşıyan kurabiye adamı sizlerle paylaşmak istedim. 41 adet hediyemin yer aldığı koli ise aşağıda:))
gün 049

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder