8 Nisan 2010 Perşembe

Pırasa Köftesi

İrem pırasa yemediği için içinde pırasa olduğunu söylemedim. Kadınbudu köfte zannederek yedi. Pırasa yemeyen İrem'e bu köfte sayesinde kendisi bilmese de pırasanın tadına baktırmış oldum.

Malzemeler :
1 kg. pırasa
250 gr. kıyma
2 dal maydanoz
1 adet yumurta
tuz, karabiber
Üzerine;
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı un
Kızartmak içi;
sıvıyağ
Yapılışı :
Pırasaların dış yaprakları ayrılarak atılır ve pırasalar iyice yıkanır. İnce ince doğranıp, kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan pırasalar elde iyice susuz kalıncaya kadar sıkılır. Yoğurma kabına kıyma, pırasa, yumurta, maydanoz, tuz ve karabiber alınarak yoğrulur. 30 dakika buzdolabında bekletilip, köfte şekli verilir. Köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulanarak, kızgın yağda arkalı önlü çevrilerek kızartılır. Fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alınır. Sıcak ya da ılık servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder