8 Nisan 2010 Perşembe

Dondurmalı Mozaik Pasta



Tarif Sofra Dergisi'nden...
Malzemeler :
1 kutu dondurma
250 gr. margarin
1 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı süt
1 paket kakao (25 gr.)
2 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
400 gr. pötibör bisküvi
Yapılışı :
Margarin eritilip, tozşeker eklenir. Süt, kakao, yumurta sarısı ve un ilave edilip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocaktan alınıp, ılınmaya bırakılır. Elle kırılan bisküviler eklenip, karıştırılır. Karışım baton bir kalıba diyagonel şekilde elle bastırılarak yerleştirilir. Dondurma 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirilip, karıştırılır. Baton kalıbın boş kalan kısmına bastırılarak yerleştirilir. İyice sertleşene kadar buzdolabında dinlendirilir. İsteğe göre toz ya da file Antepfıstığı serpilir, dilimlenerek, soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder