8 Nisan 2010 Perşembe

Havuçlu Elma Turtasi - Yemek Tarifi

Havuçlu Elma Turtasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 40-60dk
MALZEMELER
200 gr Havuç 600 gr Eksi Elma
3 Çorba Kasigi Limon Suyu
4 Yumurta

2 Kahve Fincani Margarin
6 Çorba Kasigi Tozseker
100 gr Misir Unu
5 Kahve Fincani Kiyilmis Badem
1/2 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
AYRICA
Kalibi Yaglamak Için Yag 50 gr Kayisi Reçeli Pudra Sekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Havuçlari temizleyip rendenin ince tarafi ile rendeleyin. Elmalari soyup 100
gr kadarini rendeleyerek havuçlara ekleyin.
Kalan elmalarin çekirdeklerini çikarip dilimleyin ve hemen üzerine limon
suyu dökün.
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Yumurtalarin aklari ile
sarilarini birbirinden ayirin. Sarilari 3 çorba kasigi tozseker ve margarinle
çirpin. Yumurta aklarini köpük halini alincaya kadar çirpin ve bu arada
yavasça kalan sekeri ekleyin. Margarinli karisima un, kiyilmis badem ve
kabartma tozunu ilave edin. Ardindan havuçlu karisimi ekleyin. Son olarak
yumurta aklarini dikkatli bir sekilde hamura katin.

Yuvarlak bir kalibi yaglayip hamuru içine bosaltin. Elma dilimlerini dairesel
bir sekilde hamurun üzerine yerlestirin.
Sonra, kalibi önceden isitilmis firina sürün. 45 dakika pisirin.
Reçeli isitip firindan çikardiginiz turtanin üzerine sürün. Turtayi kaliptan
çikarip üzerine pudrasekeri serperek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder