8 Nisan 2010 Perşembe

Dövmec - Yemek Tarifi

Dövmec - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
5 adet büyük boy Patlican
2 adet domates
5-6 adet etli dolmalik biber
5 dis sarmisak
125 gr. margarin

YAPILIŞ TARİFİ
Patlican, domates ve biberler firinlandiktan sonra kabuklari soyulur.El blendiri yardimiyla macun kivamina gelene dek ezilir, yine sarmisaklarda ezilerek bu karisima ilave edilir, kafi miktarda tuz ilave edilerek hazirlanmis olan karisim cam bir firin kabina konulur ve üzeri bir kasik yardimiyla düzeltilirek üzerine kücük parcalar halinde margarin konur, orta

dereceli isida üzeri kizarincaya dek firinlanir, servise hazirdir, afiyet




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder