8 Nisan 2010 Perşembe

DÜĞME KURABİYE
















Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
100 gr yumuşamış margarin
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
alabildiği kadar un
üzeri için
1 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak toplar yapın. Önce yumurta akına sonra tozşekere bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Kızgın fırında üzeri fazla kızarmadan pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder