6 Nisan 2010 Salı

DÜĞÜN ÇORBASI




Mutlaka ramazan ve bayramlarımızın tek vazgeçilmezi düğün çorbasıdır ,
ya çok sevilen dostlar veya akrabalar gelmiştir, yada dediğim gibi bayram ramazandır.

Şimdi bu güzelliği beraber paylaşmak isteyen siz dostlara valide sultanımın usulüyle tarifine geçeyim...

DÜĞÜN ÇORBASI

300 gr düdüklüde haşlanmış, kemiklerinden ayrılmış gerdan eti, 2 yumurta, 4 yk un, etlerin pişirildiği etsuyu, 1 diş sarımsak,tuz, az karabiber, 1 yk sıvı yağ, 5 yk yoğurt,
YAPILIŞI : Un tencerede kokusu çıkacak kadar sarartılır, diğer bir kasede,yumurta,yoğurt çırpılıp et suyuna ilave edilip, beraber karıştırılır. Yavaş yavaş una ilave edilip topaklanmamasına dikkat edilir. Kaynama noktasında didiklenen etler konup, sarımsak rendelenir,ağır ateşte -15 dk kaynatılır. En son tuz konur. Kıvamı yoğun olursa da, sıcak su ilave edilir..Servis anında azıcık tereyağ içine kırmızı biber eklenip renk alınca çorba üzerine servis yapılır
( Biz terbiyesini yapmayınız )


AFİYETLER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder