8 Nisan 2010 Perşembe

DÜĞÜN ÇORBASI



Düğün çorbasını bir kaç yöntemle yapanlar var. Bende yaptığım şekilde sizinle paylaşmak istedim.



MALZEMELER

  • 250 gr kemiksiz kırmızı et (ben dana kullandım)

  • 1 kase yoğurt

  • 3 yemek kaşığı un

  • Çeyrek limon suyu (yoğurdunuz ekşiyse koymayın)

  • Tuz

  • 3 yemek kaşığı tereyağ

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber ve isteğe göre nane

YAPILIŞI


Öncelikle etimizi minicik doğrayıp iyice pişirene kadar haşlıyoruz. Ayrı bir yerde yoğurt, un ve limon suyunu çırpıp terbiye yapıyoruz. Kesilmemesine dikkat ederek tencereye ilave ediyoruz. Tuzunu ilave edip kaynatıyoruz.


Öte yanda yağlarla kırmızı biber ve naneyi kızdırıyoruz. Servis ettiğimiz çorbanın üzerine bu sostan gezdiriyoruz. Afiyet olsun...



NOT: Et haşlanırken suyunu çorba olacak şekilde bol tutmanızda yarar var. Buna rağmen çorbanız koyu olursa sıcak su ilave edip kıvamını istediğiniz hale getirebilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder