2 Nisan 2010 Cuma

EBRULİ HAVUÇLU KEK



MALZEMELER
3 yumurta
1 sb şeker
1 sb yoğurt
1 küçük çb sıvı yağ
1 limon
2,5 sb un
kabartma tozu
vanilya
2 havuç
2 kaşık kakao
azıcık tarçın

YAPILIŞI
Yumurtalarla şekeri köpürtmeyle başlıyoruz, daha sonra yoğurdunu, sıvı yağını ve limon rendesi ve suyunuda ekleyip güzelce karıştırıp ununu, kabartma tozunu ve vanilyasınıda koyup yeniden karıştırıp birazını başka bir kaba alıp kakao ve tarçın ekliyoruz diğerine ise havucu ekleyip ikisinide güzelce karıştırıp yağlanmış kek kalıbına önce sadesini sonra kakaolulusunu bidaha sadesini.... koyup önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirdikten sonra servise hazırdır kekimiz(kürdan yardımıyla anlayabiliriz piştiğini;)).
Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder