7 Nisan 2010 Çarşamba

EKMEK KIRINTILI POĞAÇA



Bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir fırsat daha:) Son derece lezzetli bir poğaça;)

MALZEMELER:
1 Çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin ya da tereyağ
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartna tozu
Alabildiğince un
içi için:
Yarım kalıp beyaz peynir
Maydonoz
Karabiber, tuz (Patatesli, kıymalı.. da yapabilirsiniz)

Üzeri için:
1 Yumurta akı
Çekilmiş ya da rendelenmiş bayat ekmek


YAPILIŞI:
YAPILIŞI:
Eritilmiş margarin, yağ ve yoğurdu bir kaba alalım elimizle iyice karıştıralım. Ardından un ve kabartma tozunu, şekeri ve tuzu da ekleyip hamurumuzu ice yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım. Bu arada da iç harcımızı hazırlayalım. Peyniri rendeleyelim, maydonozu ince ince kıyalım ve peynirle karıştıralım. Üzerine de tuz ve karabiberi koyup karıştıralım. Diğer yandan dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alalım. Elimizde açıp içine iç harcını koyup kapatalım. Çırpılmış yumurta akına batırıp çekilmiş ekmek kırıntılarına bulayalım ve yağlı fırın tepsisine dizelim. Poğaçalarımızı kızarana dek pişirelim ve sıcakken servis edelim. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder