5 Nisan 2010 Pazartesi

Elma Şekeri-2

Elma Şekeri

Elma şekeri hazırlamasını çok sevdim sanırım :) çocukların da hoşuna gidince,yapması daha büyük bir keyif oluyor.Hazırladığım elmalar o kadar küçük ki bir ısırıkta bitirebilirsiniz.O yüzden elmalarda ziyan olmamış oluyor...Daha önce sevgili düşbahçesi'nde gördüğüm elma şekerini yapmaya karar verdim.Ölçüleri biraz değiştirdim ve lezzetli elma şekerlerime kavuştum.
Daha önce yazdığınız tüm püf noktalarını okudum.Tekrar teşekkür ediyorum.


Malzemeler
- Amasya elması
- 2 çay bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı su
- 4 damla limon suyu
- kürdanın ucu kadar kırmızı gıda boyası

Hazırlanışı:
1- Elmaları yıkayıp iyice kurulayın.Sap kısımlarını kopartıp temizleyin.
2- Şeker,su,gıda boyası ve limon suyunu derince bir sos tenceresine koyup karıştırarak eritin.
3- Yaklaşık 8-10 dakika kaynatın ,şerbeti kıvamını anlamak için çatalın ucunu önce boyalı karışıma batırın sonrada suyun altına tutun.Eğer cam gibi olup kırılıyorsa kıvamı tutmuş demektir.
4- Elmalara renkli çubuklar batırıp sos kabının içine daldırın.Hızlıca bir kaç kez döndürün ve fazlasını akıtarak yağlı kağıt üzerine koyun.
5- Elma şekeri yağlı kağıttan ayrılıp sertleştiği zaman servisini yapın.


Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder