5 Nisan 2010 Pazartesi

Zitronen Bars / Limonlu Barlar

Limonlu bar'ı,tam soğumadan tepsiden çıkartırken üzerinde çatlamalar oluştu..Görüntü çok da önemli olmadığından hemen p.şekerini serpiştirip dilimledim.Bu aşamada,sizler
aceleci davranmayıp,görüntüye de önem veriyorsnız en az 2 saat beklemek zorundasınız.Limonlu tatları sevenlere memnuniyetle önerebileceğim bir tarif..Minicik tadına baktığımızda hepimizin çok hoşuna gitti..Ayrıca bu aralar Alman sitelerinde bu tür barlardan çok yapıldı..Benimde onlardan bir eksiğim olmadığından bende hemen yapıp siteme ekledim..))Tarifini Almanya'dan sitesi olmayan bir arkadaş gönderdi..Kendisine çokk teşekkür ediyorum..))
3
Tabanı için
100 gr un (1/2 su bardağı)
45 gr pudra şekeri /yaklaşık 2 yemek kaşığı)
minicik tuz
70 gr soğuk tereyağ

Üzeri için
175 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
3 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
60 gr un (3 yemek kaşığı)
minicik tuz
2 limon suyu
Tepesi için pudra şekeri
2
Hazırlanışı
Tabanı için verilen malzemeler yoğrulur.
(20x20 cm)tepsinin içersine yağlı kağıt serilir.
Hamur yayılıp üzerine yağlı kağıt ve nohut konulup
20 dk pişirilir.(nohutlar,hamurun kabarmaması için ağırlık görevi yapacaklar.)
1
Üzeri için verilen malzemeler çırpılıp hazırlanır.
20 dk pişen hamurun üzerinden nohutlar alınır.
Karışım dökülüp 175 c de yaklaşık 25 dk pişirilir.
En az 2 saat bekletilip üzerine pudra şekeri
serpiştirilip dilimlenir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder