5 Nisan 2010 Pazartesi

Elmalı Tart


Olgunlaşmamış, şekil almamış kesik cümleler dolaşıyor içimde. Yalnızca herkeslerin bildiği kolay bir tarif var bugün.
Malzemeler:
Hamuru İçin:
2 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi İçin:
6 elma
1/2 su bardağı şeker
Ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Kuru üzüm
Eritilmiş ve soğutulmuş margarinle diğer malzemeler bir araya getirilerek kulak memesinden daha sert bir hamur elde edilir. Hamur iki eş parçaya bölünür, bir yarısı poşetlenip buzdolabında bir saat bekletilir. Bu arada kabuğu soyulmuş elmalar rendenin iri gözüyle rendelenir, teflon bir tavada şekerle birlikte suyu uçana kadar pişirilir. Soğuyunca içine yıkanmış kuru üzüm, ceviz içi ve tarçın eklenir ve karıştırılır. Hamurun dışarda kalan yarısı yağlanmış tepsiye ya da kalıba elle yayılır, üzerine elmalı harç eşit şekilde yayılır. Yeterince sertleşen hamurun diğer yarısı rendenin yine iri tarafıyla tepsinin üzerinden rendelenir. Dökülen rende hamurlarla elmalı harcın üzeri tamamen kapatılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirilir, pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder