7 Nisan 2010 Çarşamba

Elmalı Hediye Paketi (P.D.Ç.S.E. 37)


Elma yerine istediğiniz bir iç malzeme de kullanabilirsiniz. (Çikolata, fındık, hindistan cevizi, vb.) İrem sevdiği için ben elma tercih ettim.
Malzemeler :
2 adet yumurta
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta
2 su bardağı + un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
İçine;
2 adet elma
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı :
Elmalar kabukları soyulup rendelenir. Tozşekerle birlikte bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirilir. Soğuyunca ceviz ve tarçın eklenip karıştırılır.
Yoğurma kabına yumurtalar, pudra şekeri ve tereyağı alınıp, karıştırılır. Nişasta, un ve kabartma tozu eklenip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. (Önce 2 su bardağı un kullanılır, ele yapışan bir hamur olursa, istenilen yumuşaklıkta bir hamur elde etmek için tekrar un eklenir) Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça kopartılır ve kakao eklenerek iyice yoğrulur. (Hamur sertleşirse bir miktar daha margarin eklenebilir.) Sade hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar kopartılıp elde açılarak iç malzeme yerleştirilir ve kare ya da yuvarlak şekilde kapatılır. Kakaolu hamurla üzerlerine fiyonk şeklinde süslemeler yapılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder