8 Nisan 2010 Perşembe

Elmalı Kek

1999-2001 yılları arasında üniversitenin düzenlediği İngilizce kursuna giderken emekli bankacı bir sınıf arkadaşımız bu kekden yapıp getirmişti. Uzun zamandır yapmıyordum, defterlerimi karıştırıken tarifini buldum ve hemen yaptım. Kurs günlerimiz çok güzeldi; bayan arkadaşlar kek, kurabiye, vb. getirir, beyler de kantinden çayları... Keyifle İngilizce öğrenirdik. Son girdiğim final sınavından 1 hafta sonra İrem dünyaya geldiği için 9. kurda ayrılmak zorunda kalmıştım.

Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı tavla zarı büyüklüğünde doğranmış elma
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
Yumurtalar ve tozşeker karıştırma kabına alınarak mikser yardımıyla şeker iyice eriyinceye kadar çırpılır. Ceviz ve elma eklenerek karıştırılır. Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve tarçın karıştırılır, sıvı malzemelere eklenir. Mikserle malzemeler iyice özleşinceye kadar çırpılır. Margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirilir. Kürdan batırılarak kekin pişip, pişmediği kontrol edilir. Batırılan kürdan kuru çıkarsa kek pişmiş demektir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder