8 Nisan 2010 Perşembe

Elmalı Sarma

Malzemeler
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
Aldığı kadar un
İçi için
2 elma rendesi
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı üzüm
2 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
2 çorba kaşığı bal
Hindistan cevizi
Yapılışı
1 Karıştırma kabına margarin, sıvıyağ, yoğurt, pudra şekeri, yumurta akı, limon suyu, kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
2 İçini hazırlamak için elma ve şekeri tavaya alıp şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirilir. Üzüm, ceviz ve tarçın ilave edilip ocaktan alınır.
3 Hamurdan yumurta büyüklüğünde hamur alıp oval açılır. (çok ince olmayacak.) Kenarlarından bıçakla çıtlatılır.
4 Ortasına iç harçtan bir tatlı kaşığı konulup kesilen yerleri karşılıklı kapatılıp saç örgüsü şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 170 derecede kızarana kadar pişirilir.5 Balı tavada eritip fırından çıkan kurabiyelerin üzerine sürülüp Hindistan cevizi serpilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder