1 yumurta sarısı ( üzerine sürülecek )
elma, tarçın ve şeker pişirilip, soğutulur.
milföyler her iki yanlarından, kesikler atılarak hazırlanır.
ortalarına elmalı harç konur,
her iki taraftan bir şerit alınıp üst üste kapatılıp yapıştırılır.
üzerine yumurta sarısı sürüp, 175* pişirilir.
tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.
elma, tarçın ve şeker pişirilip, soğutulur.
milföyler her iki yanlarından, kesikler atılarak hazırlanır.
ortalarına elmalı harç konur,
her iki taraftan bir şerit alınıp üst üste kapatılıp yapıştırılır.
üzerine yumurta sarısı sürüp, 175* pişirilir.
tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.
Bu tarif yine emektar tarif defterimden bir alıntı.
2000 senesinde YEMEK ZEVKİ adlı Pınar Altuğ'un sunduğu programda çok beğenerek almış
ve yıllardır her meyveyle denemişimdir.Çok acil zamanlarda benim de ilk yardımcım milföylerdir.
Çok beğeneceğinizi umarak, arşivlerime ekliyorum.
SEVGİLER.. AFİYETLER OLSUN HEPİNİZE..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder