6 Nisan 2010 Salı

ELMALI TART..



ASLINDA ELMALI RULO OLARAK BAŞLADIĞIM BU TATLI TART OLARAK BANA GERİ DÖNDÜ,KÖTÜMÜ OLDU DERSENİZ BENCE İYİ DE OLDU..TARİFİNDE BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPTIĞIM İÇİN HAMURU TOPARLAYAMADIM,KURABİYE ŞEKİLLERİNİ VEREMEDİM,BENDE SON ÇARE BORCAMA DÖŞEYİP ELMALI İÇİ DE ÜZERİNE YAYDIM GELİŞİ GÜZEL ŞEKİL VERDİKTEN SONRA ASLINDAONU BİLE ZOR YAPTIM DA NEYSE FIRINA VERDİM,ÇIKTIĞINDA KIYIR KIYIR BİR TART OLMUŞ,NEFİSTİ,UNU BOL GELMİŞ,YOĞURDUNU DA AZ KOYMUŞTUM DEMEKKİ ONDAN DEDİM BU KIYIRTILIK:))...BU HALİYLE KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM,SON GÜNE KADAR HİÇ YUMUŞAMADI,AĞIZDA DAĞILDI,NORMAL ELMALI KURABİYE TARİFİMDE HEP İLK GÜNDEN SONRA HAMURUNDA BİR YUMUŞAMA OLUYORDU..ÖYLE İŞTE.. DEĞİŞTİRİLMİŞ HALİYLE BENİM USUL TARTIN TARİFİ AŞAĞIDA,DENEYECEK OLANLAR İÇİN AFİYET OLSUN..
Malzemeler;
200 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
kab tozu,vanilya
3,5-4 bardak un
hepsini yoğur..
üzeri için;1 kahve fincanı pudra şekeri
1 fincan çekilmiş ceviz
3 tane elma veya fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı;Elmalar soyulur,rendelenir,tavaya konur,pudra şekeri,tarçın,ceviz hepsi kavrulur,elmalar ölsün,soğuyunca borcama yayılan hamura dökülür..üzeri süslenir,fırına verilir,çıkınca pudra şekeri serpilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder