7 Nisan 2010 Çarşamba

ELMALI TART

elmalı tart 009
Çocukluğumun lezzetlerinden biri, elmalı tart. Tarif defterimin birinci sayfasında, ilk sırasında konuşlanmış, yıllanmış bir tarif. Ben bu tadı, hala çocukluğumdaki kadar çok seviyorum.
Malzemeler;
*250 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*2 adet yumurta,
*10 çorba kaşığı pudra şekeri,
*1 paket kabartma tozu,
*Aldığı kadar un. ( Ele yapışmadığı anda un eklemeyi kesin)
Elmalı Kısım İçin,
*4 adet rendelenmiş ve suyu süzülmüş elma,
*8 çorba kaşığı toz şeker,
*2 çay kaşığı tarçın,
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz.
*üstüne serpmek için pudra şekeri.
Hazırlanışı;
1)Tereyağı, şeker, yumurtayı güzelce karıştırın.
2)Kabartma tozunu ekleyin ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Elinize yapışmamaya başladığı anda un eklemeyi bırakın.
3)Yuvarlak ve küçük boy bir borcamı yağlı kağıt ile kaplayın.
4)Yoğurduğunuz hamurun üçte ikisini, borcama eşit seviyede yayın. Geriye kalan üçte bir hamuru streçleyerek buzluğa koyun ve 10 dakika bekletin.
5)Elmayı, şeker ve tarçın ile, elma suyunu çeken kadar pişirin ve en son cevizi ekleyin.
6)elmalı harcı, borcamdaki hamurun üstüne yayın.
7)Buzlukta bekleyen hamuru çıkarın ve rendenin iri kısmı ile elmalı harcın üstüne rendeleyerek, elmalı harcın kapanmasını sağlayın.
8)Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, kızarıncaya kadar pişirin ve soğutun. İyice soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.

elmalı tart 008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder