7 Nisan 2010 Çarşamba

SAKIZLI HUNKAR MUHALLEBISI




PDCSE 33 mutfaknotlari.blogspot.arkadasimiz hazirliyor kolay gelsin ,tesekkurler



MALZEMELER

1,5 bardak seker
4 bardak sut
1,5 su bardagi misir nisastasi
3 adet cam sakizi
1 bardak file fistik yada ceviz
1 bardak su veya sut
HAZIRLANISI
Tencereye 4 bardak sut ,seker,kiyilmis sakizi eklenir ve karistirarak kaynatilir.Ayri bir kabin icine nisasta konur 1 bardak su yada sut ile cirparak karistirilir.Kaynayan sutun icine surekli karistirilarak nisasta ve fistiklar ilave edilir.Kaynayan muhallebiye 1 kasik tereyagi eklenir karistirilir.Karisim kare borcama konur sogutulur.Soguyan tatli istenilen sekilde servis edilir .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder