6 Nisan 2010 Salı

Erdnuss - Rosinen - Cookies / Yer Fıstıklı-Üzümlü Kurabiyeler

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN..!


Sizlerle daha önce deneyip, tadına doyamadığımız, kurabiyelerimi paylaşmak istedim bugün..Fakat ilk yaptıklarım gibi olmadı nedense..Adeta kaya kurabiyesi kıvamında fırından çıktılar..Aslında daha yayvan ve yumuşacık olmaları gerekiyordu..Unutmadan,içersine eklemediğim meyve kurularının da büyük etkeni var tabii ki..Ve;ununu fazla kaçırdığımı da itiraf etmeliyim..Biraz yumuşak bir hamur olup,kaşıkla tepsiye konulacaktı..Buna bir de fırında unutulduğunu ekleyecek olursak,görüntü aynen aşağıdaki gibi oldu..
Tadını merak eden arkadaşlara,yukarıda da belirttiğim gibi kaya kurabiyesi kıvamında,çok lezzetli oldu..Zaten içersine giren malzemelerden lezzet eksikliği asla düşünelemez..))Deneyecek olan arkadaşlara,tüm yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde yazdım..Umarım deneyip memnun kalırsınız..
Yer Fıstıklı Kurabiye
1 yumurta
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 su bardağı esmer şeker
1 çay bardağı normal şeker
1,5 çay bardağı yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1/2 su bardağı yer fısıtığı
1 çay bardağı badem (ben kalem badem kullandım)
1,5 çay bardağı üzüm kurusu
1 su bardağı karışık meyve şekerlemesi (ben kullanmadım,çünkü kalmamıştı.)
minicik tuz
1,5 su bardağı un
Yer Fıstıklı Kurabiye
Hazırlanışı
H.cevizi,üzüm,badem,fıstık,yulaf bir kabın içersine konulup karıştırılır.

Yağ,şeker kremamsı olana dek çırpılır.

Tuz ve yumruta eklenip tekrar çırpılır.

Kuru malzemeler eklenip düşük ayarda çırpılır.

Un eklenip yine düşük ayarda çırpılıp elle toparlanır.

Önceden 175 c de ısıtılmış fırında yaklaşık 12-13 dk pişirilir.

Kahve yanında atıştırmalık olarak ikram edilir.))
DSC06832
Not:Ben fırında dalgınlıkla fazla tutmuşum..Sizler deneyecekseniz, lütfen
fırın dk'sına dikkat ediniz..
Yer Fıstıklı Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder