6 Nisan 2010 Salı

KOMŞU KAPISI EVİMİN YARISI



Z.yağlı biber ve sarmalar - Sebzeli salata ( Kardan Adam bana ait -Tarifi vereceğim )
kayısılı irmik tatlısı - vişneli turta
tek kişilik kivili muzlu pastalar
tavuklu cevizli yoğurtlu salata
dereotlu sebzeli muffınler
pırasalı - havuçlu -körili -kıymalı börekler



Başlığıma Komşu Kapısı adını verdim, çünkü Valide Sultanım (annem )öyle derdi.'' komşu kapısı - evimin yarısı '' !!!!
Her ne kadar bugün fazlasıyla bunlar yaşanmasada,Her kuş bülbül olmasa da ! , bizler geçmişte şanslı ,hemde çok şanslı insanlardık.
O imeceye , karşılıksız fedakarlıklara, sorgusuz sualsiz, notersiz , şahitsiz sahiplenmelere vs ... birebir şahit olduğumuzdan, hakikatli komşularla yaşamıştık geçmiş çocukluk ve gençlik yıllarımızda .
Valide Sultanım komşu anne dedirtirdi kardeşimle bize, bende çocuklarıma özellikle kapı komşuma ''komşu anne ''dedirtmiş gerçekten çok emeğini görmüştüm (hala da öyledirleR ) galiba bu komşuluk da başlı başına bir post yazısı olabilirmiş :))
Sevgili komşularımla izin öncesi konuşmuştum, aramızda öğretmen olan arkadaşlarımızı da düşünerek tatile denk getirdik komşu buluşmalarımızı ve Çok Sevgili Zeynep'imizde DÜN (cuma) toplanıp ,özlem giderip ,çok emekli ve özverili sofrasında , anlamlı sohbetlerin içinde buluverdik kendimizi.
Öyle ya ; Valide Sultanımın da dediği gibi ,evin yarısıydı burası da, aynı evimizin içi kadar , her yaşanmışlığa ortak, her paylaşıma gönüllü, her ihtiyaçta hazır, gerçektende evimizin yarısıydı bu dost - kardeş komşu olduğumuz mekanlar .
Dile kolay 27 yılı bitmiş saygı-sevgi- değer içindeki komşuluk !!!!
İYİ GÜNDE DE .. KÖTÜ GÜNDE DE ... SAĞOLSUNLAR DAİMA VARLIKLARI YETER

TEŞEKKÜR EDİYORUM ZEYNEP'CİĞİM HER ŞEY İÇİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder