5 Nisan 2010 Pazartesi

ERİKLİ KARAMELİZE KREP ( nUnU mArKa )









KARAMELİZE ERİKLİ KREP

10 ADET KREP İÇİN:
1.5 sb süt - 1 çay fincanı un - 1 iri yumurta - minicik tuz - bir tutam şeker
Hepsi karıştırılıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpılır ( tercihen makinelerle )
Küçük teflona 1 çay kaşığı sıvı yağ koyup, krepler tek tek hazırlanıp, soğumaya bırakılır.

KARAMELİZE ERİK :
- yarım kilo temizlenmiş mürdüm veye İtalyan eriği ( ben hep italyan kullanırım)
- 3 dolu yk bal veya pekmez ( pekmez kullanırım)
- Teflon tavanıza önce bal- veya pekmezi koyup, kısık ateşte karamelize edin.Yanmamasına çok dikkat etmek gerekir.
- İçine meyveleri atıp, 4-5 dakika beraber harmanlayıp soğumaya bırakın. (suyunu salacaktır meyveler )
- Kreplerin arasına veya üzerine sosuyla beraber dilediğiniz gibi servis yapın, MEYVE KARAMELİZENİZ MUTLAKA SOĞUK OLSUN !!! (Dolapta bekletiniz)


Ben genellikle balık sofralarımızda yaz aylarında yer veririm bu yarattığım tatlıya.
Helede elde kalan pekmez ve bal ,kenarda kalan meyvelerde varsa, değerlenmek adına tükenmiş de oluyor. Ve mutlaka meyvelere uygun dondurmalarla beraber deneyin....
Ayrıca konuklarınıza çay sofralarınıza NunU MARKA bir alternatifiniz de olur !!
NE DERSİNİZ ??

ÇOKKK SEVECEKSİNİZ ,AFİYETLER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder