5 Nisan 2010 Pazartesi

Eti Puf Kekler

Eti puf kekler mevlit için hazırlanmıştı..Sizler için özellikle tarifini alıp paylaşmak istedim..Bir nevi köstebek pastanın minikleri gibi oldu..Pufları basit bir şekilde yapmak isterseniz eğer,hazır köstebek pastasını bu şekillere göre hazırlayabilirsiniz..Şimdiden kolay gelsin sizlere..)
DSC04537
Malzemeler
4 adet yumurta
50 gr tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
minicik tuz
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı fındık kırığı
1/2 çay bardağı sıcak su
DSC04530
Hazırlanışı
Yumurta akları sarılarındn ayrılıp minicik tuzla çırpılır.
Yağ,şeker çırpılır,ardından yumurta sarıları teker teker eklenip çırpılır.
Fındık kırığı eklenip çırpılır.
Un,nişasta,kabatm tozu,kakao elekten birlikte geçirilir.
Yumurta akları eklenip tekrar çırpılır.
Sıcak su eklenip çırpılır.
Son olarak unlu karışım 3 aşamada eklenip çırpılır.
Karışım fırın tepsisine dökülüp 175 c de yaklaşık 20-25 dk pişirilir.
DSC04528
Kreması
1 paket muzlu cremole trife göre hazırlanır.
İçersine 1 paket lbne eklenip çırpılır.

Kek tabanı nescafe fincanları ile kesilir.

Üzerlerine krema yerleştirilir.

Artan kekler elde ufalanıp her bir kremanın üzerine kaplanır.

1 gece bekletildikten sonra servis yapılır.

Afiyetler olsun..!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder