7 Nisan 2010 Çarşamba

ETİMEKLİ PASTA



İşte size yaz için bir öneri daha. Bu tarifi internette dolaşırken yeşil kividen bulmuştum. Dikkatimi çekmişti ve hemen denemiştim.Çok hafif bir pasta oldu. Teşekkürler yeşil kivi:) isterseniz bayat ekmeklerinizi değerlendirmek içinde bu tariften yararlanabilirsiniz;)

İki paket tuzsuz etimek
3 paket kakaolu bisküvi
1 paket kremşanti
1 paket çikolata sosu

Kreması için:

3 Su bardağı süt
1.5 Yemak kaşığı tepeleme un
1.5 Yemek kaşığı tepeleme nişasta
4 Yemek yemek kaşığı şeker

Önce kremşantiyi sütle çırpıyoruz. Kreması için tüm malzemeleri muhallebi yapar gibi ocakta pişiriyoruz ve çırptığımız krenşantiyi üzerine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Diğer taraftan ılık şekerli süt hazırlıyoruz. Etimekleri bu süte batırıyoruz ve borcama diziyoruz. Üzerine hazırladığımız kremayı döküyoruz. Bunun üzerinede bisküvileri yine daha önce hazırladığımız süte batırıp kremanın üzerine diziyoruz. Yine üzerine krema döküyoruz ve yine etimekleri süte batırarak diziyoruz. Elimizdeki malzemeler bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz. Üzerinde de en son çikolata sosu hazırlayıp döküyoruz. Buzdolabında bir kaç saat dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder