8 Nisan 2010 Perşembe

Etli Brüksellahanası



















Uzun zamandır paylaşmak istediğim bir tarif.Biz ailece çok seviyoruz brüksel lahanasını. Denemeyen arkadaşlara tavsiye ederim .
Malzemeler

1 adet soğan
2 adet domate
Yarım paket brüksellahanası
250 gr kuşbaşı et
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Sıvıyağ
Yapılışı
İlk önce lahanaların sararmış yapraklarını ve sap kısmını kesip temizleyin.Lahanaları bol suda yıkayın.
Eti ve sıvıyağı tencereye alın et bıraktığı suyu çekene kadar kavurun sonra üzerine sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Et suyunu çekip piştikten sonra küçük doğtanmış soğanı ilave edip kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun küp doğrayıp ilave edin ve 1 dakika kavurun brüksellahanasını ekleyip bir kaç dakika soteleyin.Ardından haşlanan nohutuda ekleyin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin.Tuzunu ilave edip kısık ateşde sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder