8 Nisan 2010 Perşembe

KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ

HIMMMM... MİİİSSSS....
AY İNSAN KENDİ YAPTIĞINI ÖVERMİ DİCEKSİNİZ AMA NAPİİİM ÇOK GÜZEL OLUYO BU TATLIII... İNSAN İŞTAHLI HELEDE TATLI MANYAĞI OLURSA BÖLE OLUYO ANLAYACAĞINIZ:))) İŞTE YİNE HERKESE YAPMASINI TAVSİYE ETTİĞİM Bİ LEZZET DAHA...

MALZEMELER:

KADAYIFI İÇİN

  • 50 gr margarin
  • 250 gr kavrulmamış kuru kadayıf
  • 1 su bard şeker
  • 1 su bard iri dövülmüş ceviz

TAVUK GÖĞSÜ İÇİN

  • 1 kg süt
  • 5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 150 gr margarin
  • 1 çay bard sıvı yağ
  • 10 kaşık şeker

SOĞUYUNCA

  • 50 gr margarin
  • 1 pk toz krem şanti

YAPILIŞI

Tavuk göğsü için yazdığım malzemeler tencereye alınıp sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelip iki fıkır kaynayana kadar pişirilir. soğumaya bırakılır. kadayıf için yazdığım bütün malzemeler teflon pilav tenceresine alınır sürekli karıştırarak kadayıflar pembeleşinceye kadar kavrulur. (karıştırmak önemli ki kadayıfların her yeri bir kızarsın.) pembeleşen kadayıflar kenara alınır. tavuk göğsü soğuyunca içine 50 gr margarin ve 1 pk toz krem şanti eklenir. 10 dk kadar mikserle çırpılır. büyük boy borcam tepsisine kavurduğumuz kadayıfların yarısı yayılır. üzerine dikkatlice yavaş yavaş kaşıkla tavuk göğsü dökülür. düzeltilir. kadayıfımızın kalan yarısı üzerine serpilir eşit olarak. dolaba konur. soğuyunca dilim dilim kesip servis edilir.

NOT:

bu tatlıyı yaptığınız gün yerseniz kadayıflar kıtır kıtır oluyor. bir gün beklediğinde yumuşak kadayıflı bi tatlı oluyor. buna göre herkesin zevkine göre tatlı olduğunu düşünüyorum. afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder