8 Nisan 2010 Perşembe

ETLİ KAPUSKA

LAHANALAR MEVSİMİNİN SON DEMLERİNİ YAŞARKEN ARŞİVİMDE OLAN BİR FOTOĞRAFLA TARİFİ EKLİYORUM....

MALZEMELER
  • 1 KÜÇÜK BOY LAHANA
  • 1 ORTA BOY SOĞAN
  • 3 YEMEK KAŞIĞI KADAR KUŞBAŞI ET
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI KIRIK PİRİNÇ
  • TUZ, KIRMIZI BİBER VE AZ KARABİBER

YAPILIŞI

ETLERİ TENCEREMİZE ALIP HIZLI ATEŞTE SUYUNU ÇEKİP SALANA DEK KAVURUYORUZ. SOĞANLARI EKLİYORUZ. PEMBELEŞENE KADAR ONLARIDA KAVURUYORUZ. SALÇASINI BAHARATLARINI KATIYORUZ. DAHA SONRA YIKAYIP KÜÇÜK DOĞRADIĞIMIZ LAHANALARI EKLEYİP ATEŞİ KISIYORUZ. KAPAĞINI KAPATIYORUZ. ARADA KARIŞTIRARAK LAHANALAR YUMUŞAYINCAYA KADAR KAVURUYORUZ. PİRİNCİ YIKAYIP İLAVE EDİYORUZ. LAHANALARIN AZ ÜSTÜNE ÇIKANA KADAR SICAK SUYUNU KOYUP KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. PİŞİNCE TABAĞA ALIP ARZUYA GÖRE PUL BİBERLE SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder