7 Nisan 2010 Çarşamba

FİLM PASTA

DSC02163 Aşağıdaki yazıda da belirttiğim gibi her ne kadar istediğim gibi olmasada bu pastayı Pastakolik etkinliği için Sevgili Pasta Cafe'ye gönderiyorum ve Özlem'e kolay gelsin diyorum.
Bazen bir şey yapmayı çok istersiniz de nedense anlayamadığınız sebeplerden istediğiniz gibi yapamazsınız ya. Hani bazen, her gün demlediğiniz çay bile, her zamanki gibi dem almaz ya. Hani her gün söylediğiniz şarkılar, bazen bestesiz, notasız gibi ağzınızdan çıkar ya.
İşte bende dün öyle bir günümdeydim. Yani en basit şeyleri, her gün yaptığım şeyleri bile dün yapamıyordum.
Sebep sormayın, hiçbir sebep yok.
Sebep niyetine uyduracak bir mazeret dahi yok.
İşte öylesi bir durum.
Resimdeki film pastada dünün, yani olumsuzluklara mini mazeretler dahi bulamadığım günün pastası.
Oysa günler öncesinden neler düşünmüştüm. İnce detaylar atlanmayacak, her bir yanı mükemmel bir şekilde oluşturulacak, vs. vs......Olmadı, olamadı.
Ortaya çıkan bu pastacık, benim aklımda boy boy afişler şeklinde salınıp duran o pastanın karalama şeklinde müsvettesi olabilir ancak.
Neyse oldu bir kere.
Bu pasta bu gün doğumgünü olan bir arkadaşım için yapıldı efendim. İçi bol vişneli ve bitter kuvertürden yaptığım ganaj ile dolu. ( Kendileri şu sıra sıkı bir detoks programı uyguladığı için bitter kuvertür ve kalorisiz meyvelerden oluşturdum.) Gerçi bu durum benim için süper çünkü ben vişne ve çikolata ikilisine bayılırım.
Pastamızın pandispanyası her zaman yaptığım portakal sulu tariften. Ancak bu sefer, portakal suyu yerine süt ilave edip, vanilya ve kabartma tozu ekledim.
İçinde bir ölçüye bir ölçü bitter kuvertür ve kremadan oluşan ganaj, bitter çikolata parçaları ve suları süzülmüş vişne var.
Tarifleri ayrıntılı yazmıyorum çünkü daha önceki tariflerimde ayrıntı var. Ama burada da olsun diyen arkadaşlarımız olursa daha öncekilerin linkini ekleyebilirim. Şimdilik bu kadar. Herkese sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder