8 Nisan 2010 Perşembe

FINDIKLI GÜLLAÇ
















Malzemeler
10 adet güllaç yaprağı
1,5 litre süt
2,5 su bardağı şeker
1 çorba kasesi fındık
2 paket vanilya
süslemek için nar
Yapılışı
Sütü şekerle birlikte kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra sütün içine vanilyaları katın. El yakmıyacak sıcaklığa geldiği zaman sütten bir tepsiye biraz dökün. Güllaç yapraklarını bu süte batırıp ikiye katlayıp borcama dizin. 3 tane güllaç yaprağını dizdikten sonra üzerine bir kaç kepçe süt döküp fındık serpin. Tekrar 3 güllaç yaprağını teker teker tepsideki süte batırıp borcama dizip fındık serpin. Malzeme bitinceye kadar aynı işleme devam edin. Kalan sütü güllacın üzerine dökün. Süt ilk başta çok gözükür ama zamanla sütünü çekiyor. Üstünün kesinlikle kuru kalmaması lazım. Sütünü çektikten sonra süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder