8 Nisan 2010 Perşembe

FINDIKLI KURABİYE


Klasik, kolay ve lezzetliler.
Malzemeler;
*125 gr tereyağı,(oda sıcaklığında)
*1 yumurta,
*1 çay bardağı pudra şekeri,
*1 paket kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
*1 su bardağı iri dövülmüş fındık.
*Alabildiği kadar un.
Hazırlanışı;
1.Fındık hariç tüm malzeme yoğurularak ele yapışmayan bir hamur yapılır.
2.Hamura fındık ilave edilerek yoğurulur ve cevizden biraz daha küçük parçalar hainde yuvarlanır.
3.Bir kısmı iri dövülmüş fındığa bir kısmı çikolata pasta süsüne batırılarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirilir.
4.180 derecede ısıtılmış, sıcak fırında kızarmadan pişirin ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder