7 Nisan 2010 Çarşamba

Firinda Soganli Yumurta - Yemek Tarifi

Firinda Soganli Yumurta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
6 Yumurta
2 Su Bardagi Süt
1.5 Kahve Fincani Tereyagi
1 Yemek Kasigi Un
2 Yemek Kasigi Krema 2 Sogan Tuz
Karabiber Toz Müskat

YAPILIŞ TARİFİ
Yumurtalari soguk su dolu derin bir kaba yerlestirip kati sekilde pisirin.
Tavada 2 yemek kasigi tereyagini eritip unu ekleyerek kisik ateste çevirin.
Sütü yavas yavas ve devamli karistirarak ilave edin. Pütürsüz bir besamel
sos elde edinceye kadar, sürekli karistirarak 10 dakika pisirin.
Tuz, karabiber ve müskat ekleyip atesten alin.
Yumurtalari sogutup kabuklarini soyun ve yuvarlak dilimleyin. Soganlari
ince halkalar seklinde kesin. Kalan tereyagini eritip soganlari
pembelestirin. Hazirladiginiz besamel sosu ekleyin. Içine yumurta dilimleri
ilave edin.
Yayvan bir firin kalibini yaglayin. Yumurta dilimlerini soslu olarak firin
kalibina dizin. Kalan sosu üzerine dökün.
Önceden kizdirilmis orta isili firinda 6 dakika kizartin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder