7 Nisan 2010 Çarşamba

GÜLLÜ BAKLAVA















Malzemeler
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
alabildiği kadar un
içi için
dövülmüş fındık
ayrıca
buğday nişastası
150 gr tereyağ
şerbeti için
3 su bardagi su
2 su bardagi seker
1 tatli kasigi limon suyu
Yapılışı
Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Cevizden biraz daha küçük bezelere ayırın. Bezeleri 10 dakika dinlendirin. Nisaşta ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine fındık serpin. Önce üstten ve alttan ortaya doğru büzün, sonrada yanlardan yine ortaya doğru büzün. Katları teker teker ortaya doğru katlayın. Katlanan yer alta gelecek sekilde tepsiye dizin. Üzerine tereyağı eritip dökün. Önceden ısıtılmış fırında pisirin. Pişen tatlılar biraz ılınınca üzerine soguk serbeti dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder