6 Nisan 2010 Salı

Fındıklı elmalı kurabiye

Bu tarifimide HOBİDÜNYAM 3.YEMEK ETKİNLİĞİ KURABİYE YE:)) için hazırladım..evsahibesi http://papatya68.blogcu.com .papatya arkadaşımada kolaylıklar diliyorum..umarım güzel bir etkinlik olur..ayrıca bu tarif EMİNE S. BEDER den alıntıdır.onada teşekkür ediyorum..güzel tarifleri var.gerçi ben kurabiyeye kendimde bişeyler ekledim.hamur zor özdeşleşiyordu.kendi yaptığım şekli size aktarıcam arkadaşlar.kafanız karışmasın..ama tadı çok güzel oldu.dün akşam yapmama rağmen hiç yumuşamamış.hala aynı tazeliğinde duruyor.kıyır kıyır kıvamında:):)şimdi tarife geçeyim isterseniz..

Malzemeler:
200 gr margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 pkt kabartma tozu
rendelenmiş limon kabuğu
3 su bard.un
1 yumurtanın akı(sarısı üzerine)
2 çorba kaşığı dövülmüş fındık

iç harcı için:
2 adet elma
2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
üzeri için pudra şekeri

yapılışı;
margarin,un,yoğurt,şeker,kab.tozu,limon kabugu rendesi,yumurtanın akı, dövülmüş fındık hepsi yoğurulur.ayrı bir yerde 2 adet rendelenmiş elma,2 çorba kaşığı fındık,2 çorba kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın karıştırılır.hamur dört,beş pazıya ayrılır,ilk hamur yuvarlak şekilde açılır.açıldıktan sonra önce dört eşit üçgen parçaya kesilir,daha sonra üçgenler aynı şekilde tekrar üçe bölünür ..geniş kısımlara elmalı harç koyulur.sigara böreği gibi sarılır.diğer hamurlarda aynı biçimde yapıldıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür.önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirilir.çıkınca pudra şekeri serpilir.afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder