Malzemeler
- 250 gr tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı fındık içi(dövülmüş)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un
Süsleme için:
- pudra şekeri
- tarçın
Hazırlanışı:
1- Malzemelerin hepsini yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.
2- Toparlanan kurabiye hamurunu ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
3- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.Pudra şekerini ve tarçını bir kasede karıştırın.
4- Sıcak kurabiyelerin üzerine karıştırdığınız pudra şekeri ve tarçını süzgeç yardımıyla serpin.Soğuduktan sonra servis tabağına alıp ikram edin.
Afiyet Olsun.
Kaynak: Sofra Dergisi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder