7 Nisan 2010 Çarşamba

FRAMBUAZLI PASTA


MALZEMELER:

4 yumurta

1,5 su bardağı tozşeker

100 gr. yumuşak margarin

yarım su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

3,5 su bardağı fındık aromalı kekunu (sinangil)

2 paket kremşanti

2 su bardağı süt

2 y.kaşığı frambuaz sosu

YAPILIŞI:

Yumurtaları şekerle çırpıyoruz.yumuşak margarini ilave ediyoruz buarada çırpmaya devam sıvıyağ, süt ve unumuzu ilave ediyoruz.yağlanmış unlanmış kelepceli kalıbımıza kekimizi döküp175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz . piştikten sonra kekimizi ortasından ikiye kesiyoruz arasına sütle çırpıp sos eklediğimiz kremşantimizi sürüyoruz.üzerini kapatıp kalan şanti ile kaplıyoruz afiyetler olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder