8 Nisan 2010 Perşembe

Fırında Sebzeli Levrek

Bütün gün yoğun çalışıp, eve yorgun geldiğinizde bazı yemekler vardır ki can simididir. Hazırlaması kolay, masayı hazırlayıp salata yapıncaya kadar geçen sürede pişecek kadar basit. Fırında balıkta benim için kolay yemeklerden biri. Kızartılmadan yapıldığı için de çok daha hafif.

Gereken Malzemeler:

  • 2 adet levrek ( kişi sayısına göre)
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 4-5 sap taze soğan
  • Maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:

  • Temizlenmiş yıkanmış balıkları tuzlayıp ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin.
  • Halka halka doğranmış patatesleri, havuçları ve yuvarlak doğranmış soğanları balıkların kenarına yerleştirin.
  • Zeytinyağı ve bir çay bardağı suyu ilave edip 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Taze soğanları ve maydanozları ince ince kıyıp servis yaparken üzerine serpin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder