8 Nisan 2010 Perşembe

ISLAK KEK















Malzemeler
3 tane yumurta
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 tane kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
250 gr margarin
3.5 su bardağı un
üzeri içi
2 su bardağı süt
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı kek karışımı
Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçerisine vanilya, kakao, 2 bardak süt ve erimiş margarini ilave edip mikserle yarım dakika çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı kadar üzeri için ayırın. Un ve kabartma tozunuda ilave edip karıştırın. Kek kalıbını margarinle yağlayın. Kek karışımını kalıba boşaltıp fırında pişirin. Fırından çıkınca üzerine 2 su bardağı sütü, 2 su bardağı portakal suyunu ve 1 su bardağı ayırdığınız kek karışımını dökün. Hindistan cevizi ve toz antepfıstığıyla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder