6 Nisan 2010 Salı

Fıstıklı-Çikolatalı Pasta va "Kadınlar Günümüz" Kutlu Olsun






Pandispanya için;
1 paket hazır pandispanya karışımı (Dr. Oetker)
4 adet yumurta
5-6 yemek kaşığı su
2,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kakaolu hazır pasta kreması
1,5 su bardağı soğuk süt + 50 gr. yumuşak margarin (Kremayı hazırlamak için)

Arasına ;
1 kahve fincanı bütün antepfıstığı
1 kahve fincanı damla çikolata
Üzerine;
kakao

Yapılışı :
Çırpma kabına yumurtalar kırılıp, mikser yardımıyla çırpılır. Pandispanya karışımı, kakao, su ve sıvıyağ eklenip 7-8 dakika çırpılır. Yağlanmış daire şeklindeki kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirilir, soğumaya bırakılır.
50 gr. yumuşak margarin (Becel kullandım.) mikser yardımıyla çırpılır. Hazır pasta kreması (Dr. Oetker kakaolu pasta kreması kullandım.) ve 1,5 su bardağı soğuk süt eklenip 4-5 dakika çırpılır, bir kenara alınır.
Pandispanya 2 ya da 3 kat olacak şekilde kesilir. Gerekirse süt ile ıslatılır. (Ben ıslatmadım.)Hazırlanan kremadan sürülür, bütün fıstık ve damla çikolata serpilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Kalan krema ile üzeri düzgünce sıvanır, bolca kakao elenir. İsteğe göre süslenip, buzdolabında bir gece dinlendir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder