8 Nisan 2010 Perşembe

Galeta Unlu Poğaça


Malzemeler :
250 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme için;
3 adet patates
tuz, karabiber ve pulbiber
Üzerine;
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı galeta unu
Yapılışı :
Patatesler bir tencereye alınarak, bol suda haşlanır. Kabukları soyularak, çatalla iyice ezilir. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber eklenip, karıştırılır.
Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, un ve tuz yoğurma kabında karıştırılarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar kopartılır ve yuvarlanır. Her bir parça elde açılıp, içine patatesli karışımdan yerleştirilerek kapatılır ve yuvarlanır. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp, galeta ununa bulanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika, üzerleri renk alana kadar pişirilir. Ilık servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder