8 Nisan 2010 Perşembe

Pırasalı Havuçlu Börek

Bu böreği çeşitli iç malzemeler kulanarak çok sık yaparım.
Derin dondurucuda  saklanabilen ve dondurucudan çıkıpta pişirilince kat kat ayrılan çok güzel bir börektir.

Bu gün Neşe, bu böreğin içine pırasa ile  havuç , soğanla da, kıymayı  kavurmuş  karıştırıp iç malzeme olarak kullanmış.
 nefis olmuştu sıcak ikramla daha bir zevkli oldu.

Pırasalar oldukça ince kıyılır mümkünse beyazlar çoğunlukta olsun.
bir parça sıvıyağda kavrulan pırasalara rendelenmiş havuçlarda eklenir.
başka bir tarafda kıyma soğan kavrulur . içlerin hepsi karıştırlır.

Bir tane yufka serilir sıvıyağla yağlanır üzerine ikinci yufka serilir.
yufka 8 üçgen parçaya bölünür.
yufkaların geniş parçasına iç konur sarılır
böreklerin ucunu suyla ıslatarak kapatılır. bir tabağa konulan galeta ununa bulanır.
Börek tamamdır derin dondurucuda saklanabilir.
galeta unu bol olsun güzel oluyor:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder