2 Nisan 2010 Cuma

GÜLLAÇ

ramazanın gülü güllaç:)
Benim için iftar sofrası denince olmazsa olmazı hurma ve güllaçtır. Bu benim ilk yaptığım güllaç.. Çok da beğenildi. Gelen misafirlerimiz hazır sanmışlardı. Her ramazan, kardeşimin eşi nihat yapardı. Çok da güzel yapar. Bu yıl işlerinin yoğunluğundan olsa gerek daha yapmadı. Ben de deneyim bakalım dedim. Tarif zaten aldığınız güllaç yaprakların ambalajın arkasında yazıyor. Tabi tek püf noktası kullandığınız güllaç yaprakların markası saffet abdullah olacak.
malzemeler:
  • 1 paket güllaç yaprakları
  • 3 lt. süt
  • 1 kg. şeker
  • üzerini süslemek için:
  • dövülmüş ceviz,badem,fıstık,fındık,kiraz şekerlemesi

yapılışı: 3 litre süt,1 kg şeker ile kaynatılıp ılık vaziyete getirildikten sonra,tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir.Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.Buzdolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletildikten sonra üzerine dövülmüş ceviz,badem,fıstık,fındık ile süsleyip dilimleyerek servis yapılır.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder