7 Nisan 2010 Çarşamba

GÜVEÇTE KURUFASULYE
















Malzemeler
500 gr kurufasulye
500 gr dana eti
2 tane soğan
1 yemek kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 adet biber
1 çay kaşığı pulbiber
3 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Kurufasulyeyi akşamdan suya koyun. Sabah kurufasulyenin suyunu süzün, üzerini geçecek kadar su ekleyip 15-20 dakika pişirin. Güvecin içerisine eti koyup suyu çekilinceye kadar ocakta pişirin. Piştikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Biraz pembeleşene kadar soğanı kavurun. Diğer malzemeleride ekleyip biraz daha soteleyin. Kurufasulyeyi ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip odun sobasında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder