7 Nisan 2010 Çarşamba

ÇİKOLATALI PASTA


Bu pastayı yapalı aslında bayağı uzun bir süre oldu. Burcu'nun pastasını yaptığım gece bu pastayı da aynı gün doğumgünü olan yeğenim Sinem için yapmıştım, yayınlamak ancak kısmet oldu. Pastanın pandispanyasını daha önce burada yayınlamıştım.O nedenle yeeniden burada yazmayacağım. Bu sefer aynı malzemeler ve aynı ölçülerele çırptığım pandispanyayı 24 cm'lik yuvarlak kalıpta pişirdim. Pastanın kremasına gelince;
Malzemeler;
*1 paket kakaolu Crem Ole,
*2 su bardağı süt,
*100 gr bitter kuvertür çikolata,
*100 gr krema,
*1 su bardağı vişne,
*1 su bardağı böğürtlen,
*1 su bardağı parça çikolata,
*Pandispanya katlarını ıslatmak için şerbet veya meyve suyu.
*Üstünü süslemek için çikolatadan boncuk pasta süsü ve şeker hamuru
Hazırlanışı;
1.Pandispanyayı buradaki gibi hazırladıktan sonra 24 cm'lik yuvarlak kalıba dökerek önceden 180 derecede ıstılmış fırında pişirip, soğutuyoruz.
2.Soğuyan pandispanyayı üç eşit kata bölüyoruz.
3.Katların her birini şerbet yada dilediğimiz bir meyve suyu ile ıslatıyoruz.
4.Çikolatayı benmari yöntemi ile erittikten sonra kremayı içine katarak iyice mikserde çırpıyoruz ve yarım saatliğine buzdolabına kaldırıyoruz.
5.Crem oleyi, soğuk 2 bardak sütle iyice çıptıktan sonra buzdolabındaki çikolatalı ganaj ile karıştırıp, tekrar çırpıyoruz.
6.Islatmış olduğumuz pandispanya katlarına hazırladığımız bu kremadan sürüp, üstüne, vişne, böğürtlen ve parça çikolatalar serpip, üç katı bu şekilde tamamlıyoruz.
7.Pastanın dış yüzeyini artan krema ile güzelce kapladıktan sonra çikolata boncuk süsleri her tarafını kaplayacak şekilde yapıştırıyoruz. Çikolata boncuk süs bulamazsanız, çikolata rendesi ile de bu süslemeyi yapabilirsiniz.
8.Sarı şeker hamurunundan elinizde yapacağınız yuvarlaklar ve çiçeklerle de pastayı istediğiniz gibi süslüyorsunuz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder