8 Nisan 2010 Perşembe
HAMSİLİ PİLAV
Hamsili pilav, bir önceki yazımda bahsettiğim sofrada yer alan yemeklerden biriydi. Merak edenler için işte tarifimiz.
Malzemeler;
*1,5 -2 kg hamsi,
*2 su bardağı pirinç,
*1 adet soğan,
*2 yemek kaşığı çamfıstığı,
*2 yemek kaşığı kuş üzümü,
*3 yemek kaşığı tereyağı,
*tuz, nane, karabiber.
*1 tatlı kaşığı toz şeker.
Hazırlanışı;
1.Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında soğanı, şekerle beraber kavurun. Pirinci iyice yıkayıp, süzdükten sonra soğana ilave ederek kavurmaya devam edin.
2.Tuz ve 3 - 3,5 su bardağı su ilave ederek, orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
3.Kuşüzümü (suda bekletilmiş), nane ve karabiberi ekledikten sonra, pilavı karıştırın ve demlenmeye bırakın.
4.Hamsilerin kılçıklarını çıkarın ve yıkayın.
5.Bir borcamı veya kelepçeli kek kalıbı yağladıktan sonra hamsileri kuyruk kısımları dışarı gelecek şekilde aralıksız dizin.Kalıbın kenarlarınada hamsileri dizin.
6.Pilavı, hamsilerin içine dökün ve düzeltin.
7.Üstünü yağlı kağıt ile kapatarak, önceden ısıtılmış fırında hamsiler pişinceye kadar pişirin.
8.Pişen pilavı,servis tabağına ters çevirerek yerleştirin, dilerseniz limon ve maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder