8 Nisan 2010 Perşembe

Kestane Şekerli Kurabiye

Aslında bu yazı birazda gecikmiş olarak bu sayfalara geliyor. Okulların kapandığı ilk hafta kızımın sınıf arkadaşları ve annelerinden oluşan bir grup, hafta sonunu Uludağ'da geçirmek için çocuklarla iki günlük bir gezi planlamıştık. İki günlük gezi hava şartlarından kapanan yol nedeniyle ne yazıkki bir gün ile sınırlı kaldı. Ama buna rağmen İzmir'de bırakın karı, kışı bile neredeyse görmeyen çocuklarımız çok keyifli ve mutluydular. Tabii ki bizlerde..

Her Bursa seyahatinde yaptığım gibi bu defa da kestane şekeri almadan geri dönmedim. Dönüş yolunda Kafkas Şekerleme firmasından aldığımiz kestane şekerleri ile de bu kurabiyeleri hazırladım....


Gereken Malzemeler:
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
  • üzerine pudra şekeri
  • içi için bir su bardağı kestane şekeri (kırık kestane şekeri de olabilir )

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı ve pudra şekerini iyice karıştırın.
  • İçine yoğurt, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru 20 dakika dinlendirin.
  • Merdane yardımıyla hamuru açıp geniş ağızlı bir bardakla yuvarlaklar çıkarın.
  • Yuvarlak hamurların yarısının ortasına kestane şekeri koyup diğer taraftan kapatın.
  • Hamurların kenarlarını çatalın uç kısmı ile bastırarak kapatın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine alın, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Kurabiyeler ılınınca üzerine pudra şekeri serpin.

  • Kurabiyelerin içine kestane şekeri yerine değişik reçellerde koyabilirsiniz.
  • Rendelenmiş elmayı şekerle pişirerek, tarçın ilavesi ile de iç hazırlayıp kurabiyelerin içine koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder