5 Nisan 2010 Pazartesi

Haşhaşlı Ekmek

Bu ay ki Ye#43 etkinliğinin ev sabihi Sevgili Saliha'nın hazırladığı (Hayat Binbirçeşni),ekmek etkinliği için bende bu ekmekleri hazırladım.İlk kez denediğim bu ekmekler yumuşacık ve çok lezzetli oldu.Evin büyük çocuğu tarafından hemencecik tüketildi.
Hazırladığım haşhaşlı ekmekleri Saliha'ya yolluyor ve etkinlik için kolay gelsin diyorum.



Malzemeler
- 1,5 su bardağı buğday unu
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 1 paket insant maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 50 gr eritilmiş margarin
- 1 tane yumurta
- 1 tane yumurta akı
- 1 fiske tuz

Üzeri için:
- 1 tane yumurta sarısı
- Mavi haşhaş tohumu

Hazırlanışı:
1- Elenmiş unu instant maya ile karıştırın.İçine erimiş margarini yumurta sarısı,yumurta akı,ılık sütü,toz şekeri,haşhaş tohumunu ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.
2- Hamurun üzerini kapatıp 45-50 dakika mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.
3- Hamuru 9 eşit parçaya bölüp elinizle yuvarlayın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çok az mavi haşhaş tohumu serpin.
4- Fırın tepsisin'de 20 dakika beklettikten sonra,önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder