- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- Margarin
- 3 adet kurusoğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- Tuz, kimyon
- 1 demet taze soğan
Mercimeğe 3 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. (Burhan İfot'a söylemişti; bir fiske tuz atarsan daha güzel pişer mercimekler diye, denedim faydası var. )Ocağı kapatıp, bulguru ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, demlenmeye bırakın. Kurusoğanları ince ince doğrayıp margarinle kavurun. -Margarin köftenin birbirini tutmasını sağlayacak.- Pembeleşince salça ekleyip tekrar kavurun ve ketçabı da katıp ocaktan alın. Dinlenmiş mercimeğe katıp, tuz, kimyon ile iyice yoğurun. En son olarak da ince ince doğranmış yeşil soğanları ekleyip karıştırın. Mercimeğe köfte şeklini verip, yanında yeşil soğan salatası ve marul yapraklarıyla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder