8 Nisan 2010 Perşembe

HAŞHAŞLI, LİMONLU MUFFİN

haşhaşlı muffin 007
Bazen çok çabuk ikramlıklar yapmanız gerekebilir. Böyle zamanlarda herkesin elinin altında asla yanıltmayan, garantili vede her zaman evde bulunan malzemelerden yapılabilen bir iki tarif muhakkak vardır.Aşağıda tarifini vereceğim haşhaşlı, limonlu muffin de benim elimin altındaki o bahsettiğim tariflerden biri.Bazen limonlu bazende portakallı yapıyorum. Her iki malzemeyle de güzel oluyor ve hemen tüketiliyor.İşte tarifimiz;
Malzemeler;
*3 adet orta boy yumurta,
*1 su bardağı toz şeker,
*1 su bardağı süt,
*1/2 su bardağı sıvıyağ.( Ben mısırözü kullanıyorum ama zeytinyağı da olabilir)
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, ( Portakal da olabilir)
*3 çorba kaşığı limon suyu ( Portakalla yaparsanız, portakal suyu)
*1 paket kabartma tozu,
*1 paket vanilya,( Veya 1 çay kaşığı vanilya aroması)
*2,5 su bardağı un,
*2 çorba kaşığı haşhaş.
Hazırlanışı;
1.Yumurtalar ile şekeri, limon kabuğunu da bu aşamada ekleyerek en az 5 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
2.Sırasıyla,sıvıyağ, süt ve limon suyunu da ekleyip, kaşık yardımı ile güzelce karıştırın.
3.Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek, sıvı karışıma ilave edin ve güzelce karıştırın.
4.En son haşhaşları ekleyip karıştırdıktan sonra, muffin kalıbınızın içine muffin kağıtlarınızı yerleştirin ve hamur karışımından kağıtlara paylaştırın.
5.önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika arasında pişirin. Çok fazla kızarmasınlar.(Pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz)
6.Fırından çıkan muffinlerin üstünü soğuyuncaya kadar temiz bir mutfak havlusu ile kapatın.( Böylece üst kısmının sertleşmesini önlemiş olursunuz)
haşhaşlı muffin 014
Muffin kalıbım 12'li olanlardan. Ancak bu ölçülerle daha fazla çıkıyor. Artan hamuru tartölet kalıplarına yerleştirdiğim muffin kağıtlarına dökerek pişirdim. Bu resimdekilerin şekilleri bu sebeple daha farklı oldu. Yaklaşık olarak 15-18 adet arasında muffin çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder